Protecció civil

Regidoria: Seguretat Ciutadana i Protecció Civil
Regidor: Narcís Fajula i Aulet

E-mail: nfajula@sarriadeter.cat

Associació de Voluntaris de Protecció Civil
de Sarrià de Ter

President: Àngel González
Secretari: Marc Capell
Tresorer : Toni Núñez
Twitter: @AVPCSarria
avpcsarria@sarriadeter.cat

TELÈFON D'EMERGÈNCIES  112

Segons protecció civil, les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que se’n deriven, pel divendres dia 06 s’espera un episodi de fred que pot afectar a les totes les comarques de la demarcació de l’Alt Pirineu i Aran, Barcelona, Tarragona i a les de Ripollès, Garrotxa i Selva i que es 

D’altra banda aquesta nit les temperatures poden ser negatives a la totalitat del territori i es poden produir glaçades a excepció d’on bufi el vent (extrems nord-est i sud del territori). Es demana en aquesta situació tenir en compte els mecanismes d’atenció a la població vulnerable

Tingueu en compte

 • Cal que us mantingueu informats de les previsions del temps i de les instruccions que donin les autoritats.
 •  Eviteu els canvis sobtats de temperatura, sobretot pel que fa als nens, a les persones grans i als qui pateixen alguna malaltia de tipus respiratori. 
 • En dies d’onada de fred, sempre que sigui possible, eviteu que surtin al carrer els nadons, la gent gran i aquells que pateixin malalties respiratòries. Si cal que surtin a l’exterior, que sigui el temps estrictament necessari i que evitin els espais oberts exposats al fred i estar-se gaire temps sense moure’s.
 • Vestiu-vos amb roba i calçat adequat per a temperatures baixes. Eviteu portar peces ajustades i poseu-vos diverses capes, cosa que us permetrà mantenir la calor corporal durant més temps.
 •  Protegiu-vos la cara i el cap. Tingueu a mà guants, bufanda i quelcom per cobrir-vos el cap. Eviteu l’entrada d’aire fred als pulmons. Eviteu ingerir alcohol: pot donar una falsa sensació de calor. 
 • Adeqüeu al fred l’activitat professional, esportiva i de lleure a l’exterior. Eviteu fer esforços físics intensos a l’exterior: es corre el perill de patir una lesió. 
 • Estigueu atents als vostres familiars i veïns que es trobin en situació de vulnerabilitat, especialment gent gran, per tal que es protegeixin dels efectes del fred.

Si sou a casa

 • Tingueu preparat: transistor, piles de recanvi, llanternes, aliments calòrics, combustible de calefacció i farmaciola.
 • Cal que disposeu d’una reserva mínima de medicaments per a la gent gran i els malalts crònics i de tipus respiratori. 
 • Davant d’un avís de baixada extrema de les temperatures, si viviu en zones aïllades o fora dels nuclis urbans, mantingueu un rajolí d’aigua corrent a les aixetes per evitar que les canonades es congelin i protegiu amb draps la clau de pas de l’aigua. També podeu disposar d’una reserva mínima d’aigua o líquid per si el subministrament queda afectat. 
 • No utilitzeu espelmes. Si és l’única alternativa, poseu-les en espalmatòries perquè no es tombin. Recordeu sempre d’apagar-les abans d’anar a dormir o en sortir de casa i eviteu que els nens les manipulin.

Vigileu els aparells de calefacció

 • Quan reviseu l’aïllament de finestres i portes de l’exterior, no tapeu les reixes ni els conductes ni els punts de ventilació de gas o combustió: serveixen per garantir una bona combustió i alhora per evitar l'acumulació dels gasos de combustió. 
 • Per tal d’evitar la intoxicació, assegureu-vos de ventilar el menjador o les habitacions tancades si utilitzeu un escalfador o una estufa amb foc obert o qualsevol altre element de calefacció. 
 •  Ventileu cada dia durant uns minuts els locals, habitatges o estances, per garantir l'entrada d'oxigen i aire net. 
 • No feu servir els aparells de calefacció si fan una olor estranya en connectar-los o no semblen en bon estat. 
 • Renoveu o feu revisar els aparells molt antics o quan noteu que no funcionen correctament.
 • Reviseu l'estat de la calefacció, de les calderes, de les estufes i, en general, dels elements de combustió. Recordeu que cal complir els períodes de revisió i manteniment de calderes que estableix la normativa. 
 • Mantingueu els nens allunyats de les estufes, dels brasers i de les xemeneies. No deixeu encenedors al seu abast. 
 • No acosteu les estufes, els brasers, etc. a les cortines, als mobles i, especialment, als llits o matalassos. Tampoc eixugueu la roba o altres objectes sobre l’estufa, el braser o la cuina de llenya, ja que podríeu provocar un incendi. No els cobriu amb cap objecte.

Ajuntament de Sarrià de Ter
Carrer Major de Sarrià, 71
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 02 11
mail ajuntament@sarriadeter.cat

Escola Bressol "Confetti"
Carrer de Mossèn Cinto Verdaguer, 1
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 16 07
 

Biblioteca "Emília Xargay"
Plaça Catalunya, 1,
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 24 01
mail biblioteca@sarriadeter.cat

Centre Cívic la Cooperativa
Plaça Renaixença s/n
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 21 02
mail centrecivic@sarriadeter.cat
Image Map