Notícies

Notícies


Es comunica que en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, correspon activar en Alerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per Onada de calor.

El llindar establert pel Servei Meteorològic de Catalunya es correspon amb la superació de la temperatura màxima diària de cada municipi establerta pel percentil 98 durant tres dies consecutius o més. El percentil 98 és el valor estadístic que indica que només el 2% de dies dels mesos d’estiu, la temperatura màxima ha estat superior a aquest valor. Aquest percentil, pren un valor diferent a cada municipi en funció de les temperatures màximes que s’hi assoleixen.

Segons informacions del Servei Meteorològic de Catalunya des d'avui i fins divendres hi ha possibilitat de superació de temperatures extremes a gairebé a tota Catalunya, demà les comarques del litoral i prelitoral deixaran d'estar afectades i divendres només romandran afectades les comarques de Lleida més Anoia, Bages, Priorat, Ribera d'Ebre i Terra Alta.
La distribució geogràfica del fenomen dins la zona avisada és extens. 

L'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) comunica que el Pla d’actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS) entra en fase 2 d’alerta.

Aquest avís ja s'ha fet arribar als grups vinculats. S'emetrà un nou comunicat tan aviat com es produeixin novetats en el desenvolupament de la situació d'emergència.

Es demana precaució al realitzar activitats a l’exterior, especialment pels col·lectius més vulnerables. No dubteu a fer servir els centres municipals que disposen d'aire condicionat: 

Ajuntament de Sarrià de Ter
Carrer Major de Sarrià, 71
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 02 11
mail ajuntament@sarriadeter.cat

Escola Bressol "Confetti"
Carrer de Mossèn Cinto Verdaguer, 1
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 16 07
 

Biblioteca "Emília Xargay"
Plaça Catalunya, 1,
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 24 01
mail biblioteca@sarriadeter.cat

Centre Cívic la Cooperativa
Plaça Renaixença s/n
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 21 02
mail centrecivic@sarriadeter.cat
Image Map