Notícies

Notícies


Des de l´Ajuntament de Sarrià de Ter, concretament des del grup municipal d´ERC portàvem molts anys lluitant per tenir un institut al nostre municipi.

 

Entre el 2008 i 2011 ( ERC i CiU ) van fer una reserva de sòl, dins del nou POUM, per equipaments educatius, sempre pensant en un possible institut a Sarrià de Ter.

 

Avui, 7 d’agost del 2019, hem posat la primera pedra d’aquest nou Institut, bé, de fet hem posat el primer dels 24 mòduls que tindrà en total.

 

L’Institut de Sarrià de Ter serà un Institut de caràcter 100% públic. No serà un centre concertat. El seu horari de funcionament serà de les 8’15 a les 14:45 hores, per la qual cosa no tindrà servei de menjador. Disposarà de serveis de transport per aquells alumnes que vinguin de fora del poble, tal i com es fa habitualment en tots els instituts públics.

 

Serà un institut de quatre línies, i abastarà des de primer d’ESO fins a segon de Batxillerat. Els alumnes dels pobles de Sant Jordi Desvalls, Cervià de Ter, Medinyà, Sant Julià de Ramis i Sarrià de Ter, tindran els punts d’accés per domicili.

 

L’activitat per aquest curs 2019/2020 ja fa mesos que està en marxa. Les nenes i nens que començaran ja estan matriculats. L’activitat escolar es durà a terme dins de mòduls prefabricats de nova adquisició, completament climatitzats amb aire condicionat i calefacció. És a dir, els nostres nens i nenes, no passaran fred a l’hivern ni calor a l’estiu.

 

 

A principi de curs estaran instal·lats quatre mòduls per primer d’ESO, quatre per segon d’ESO, quatre per diferents activitats complementàries (biblioteca, laboratori, informàtica i dibuix) i a més a més el mòdul de secretaria i direcció. Les activitats esportives es faran en una pista polivalent al mateix institut i al Pavelló Municipal.

 

En una segona fase, abans que comenci el curs 2021/2022 es posaran vuit mòduls més. Per tal que la fase d’ESO tingui els setze mòduls operatius. Finalment, al curs 2023/2024, s’acabarà la instal·lació de mòduls amb vuit mòduls més per fer els dos anys de Batxillerat.

 

Des de l’Ajuntament de Sarrià volem agrair la tasca feta per l’equip de mestres. No ha estat fàcil per ells fer la feina d’informació i matriculació dels 107 alumnes que inauguraran aquesta comunitat educativa.

Tanmateix volem agrair els esforços de tots aquells que han fet possible aquesta necessària realitat pel nostre poble i pels pobles veïns que també se'n beneficiaran.

Ajuntament de Sarrià de Ter
Carrer Major de Sarrià, 71
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 02 11
mail ajuntament@sarriadeter.cat

Escola Bressol "Confetti"
Carrer de Mossèn Cinto Verdaguer, 1
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 16 07
 

Biblioteca "Emília Xargay"
Plaça Catalunya, 1,
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 24 01
mail biblioteca@sarriadeter.cat

Centre Cívic la Cooperativa
Plaça Renaixença s/n
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 21 02
mail centrecivic@sarriadeter.cat
Image Map