Notícies

Notícies


Les biblioteques del Gironès oferiran 54 clubs de lectura el curs vinent, set més que durant el període 2018-2019. Aquestes activitats es dividiran entre els tretze equipaments bibliotecaris de la comarca que hi participen i que formen part dels municipis de Girona, Cassà de la Selva, Celrà, Llagostera, Salt, Sarrià de Ter, Sant Gregori i, com a novetat aquest any, Sant Julià de Ramis.

Les persones que estiguin interessades en alguna de les propostes s’hi poden inscriure des d’aquesta mateixa setmana a la mateixa biblioteca on vulguin assistir al club. Durant el setembre es faran les sessions de presentació d’alguns dels clubs i posteriorment començaran les primeres sessions en els dies programats.

Hi ha clubs per a tots els gustos: des d’aquells on es comenten obres de narrativa en general fins als més especialitzats temàticament o per gènere literari (clubs de novel·la negra, de teatre, de poesia, de còmic, de premsa, de literatura i cuina, de literatura i art, de literatura i cinema, etc). També se’n poden trobar d’adreçats a joves o a nens, a persones que necessiten millorar les habilitats lectores o de la llengua en la qual està escrit el llibre i, fins i tot, de música. Per tant l’oferta és molt diversa i permet trobar la proposta que millor s’ajusta als interessos de la ciutadania.

 

Què és un club de lectura?

Els clubs de lectura es creen a partir de persones interessades a compartir la lectura i el comentari d'obres diverses. És un espai de tertúlia i debat, en què el grup s'organitza per llegir el mateix llibre i reunir-se un dia, a la biblioteca, per comentar-lo. Es tracta d’una activitat que reuneix persones lectores que han decidit compartir el plaer de la lectura amb altres lectors i que avui en dia s’han convertit en una oferta ineludible de les biblioteques.

 

Amb els clubs de lectura es presenta l’oportunitat de fer-ho de manera habitual i amb la possibilitat d’aprofundir en cada lectura més enllà de la simple valoració: durant la trobada mensual es pot fer un apropament crític de l’obra amb una persona experta que condueix la reunió. A més, les trobades poden comptar en alguns casos amb persones convidades l’autor/a, l’editor/a, especialistes en el tema del llibre, etc.) i, a vegades, s’organitzen activitats paral·leles dins del club, com ara sortides al teatre o al cinema o sessions de lectura en veu alta, entre altres.

 

Per participar-hi, només cal inscriure’s a la biblioteca corresponent i prendre el compromís d’assistir a les reunions mensuals havent llegit el llibre proposat, que proporciona la mateixa biblioteca. La inscripció és gratuïta.

 

 

 

      

Ajuntament de Sarrià de Ter
Carrer Major de Sarrià, 71
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 02 11
mail ajuntament@sarriadeter.cat

Escola Bressol "Confetti"
Carrer de Mossèn Cinto Verdaguer, 1
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 16 07
 

Biblioteca "Emília Xargay"
Plaça Catalunya, 1,
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 24 01
mail biblioteca@sarriadeter.cat

Centre Cívic la Cooperativa
Plaça Renaixença s/n
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 21 02
mail centrecivic@sarriadeter.cat
Image Map