Notícies

Notícies


La mesura, impulsada pels departaments d’Educació i Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat i gestionada pels consells comarcals i ajuntaments, permetrà assegurar als infants amb més necessitats poder continuar disposant de l’ajut del menjador, malgrat que les escoles estiguin tancades pel coronavirus.

L’Ajuntament de Sarrià de Ter es posarà en contacte els pròxims dies amb les famílies que tenen concedida una beca de menjador escolar per fer-los arribar les targetes moneder.

Les targetes moneder són una mesura per tal que les famílies que disposen d’aquest ajut puguin fer front a les despeses dels àpats que han deixat de rebre com a conseqüència del tancament dels centres educatius pel coronavirus (COVID-19). És a dir, la mesura permetrà assegurar que els infants amb més necessitats tenen el dret de poder continuar disposant de l’ajut del menjador.

Les targetes moneder, que faran possible que puguin adquirir productes als establiments d’alimentació, són un sistema de prepagament no personalitzat, en què el portador emmagatzema diner electrònic per a pagar productes sense haver-se d’identificar. L’import que s’ingressarà en les targetes és amb caràcter retroactiu des que es van tancar les escoles i equival a un menú diari de 4 euros. Aquestes targetes són anònimes i úniques, es carreguen automàticament amb l’import corresponent a cada tipus de beca i es poden utilitzar a tots els establiments d’alimentació dotats amb terminal VISA.

Els Serveis Socials de l’Ajuntament a través de la Policia Municipal, seran els encarregats de fer-les arribar a les famílies. 

Aquesta mesura tindrà efecte fins que el Govern de la Generalitat suspengui les mesures preventives extraordinàries adoptades en el marc de l’activació del Pla d’Actuació del PROCICAT per malalties emergents en motiu de l’impacte del COVID-19.

 

FAQS sobre l’ús de les targetes moneder de les beques menjador 

 

Ja tinc la targeta. L’he d’activar?

No, la targeta ja ve activada i preparada per ser utilitzada.

 

Amb quin saldo ve carregada la targeta?

Les targetes venen carregades amb un saldo inicial de 40€. En cas d’allargar-se el tancament dels centres, se us recarregarà automàticament a raó de 4€ per dia de tancament dels centres.

 

Quin import puc pagar amb la targeta?

L’import que tingueu disponible a cada moment, si es fa una compra superior donarà un error al datàfon.

 

Com puc saber el saldo que tinc disponible a la targeta?

Pots consultar el saldo i moviments de manera gratuïta a qualsevol caixer de CaixaBank i mitjançant la web www.moneytopay.com> Altres gestions de la meva targeta > Consulta de saldo i moviments.

 

Si l’import de la compra és superior al saldo disponible, què puc fer?

Demana a l’establiment que et fraccioni la compra en 2 pagaments, un del saldo disponible  que podràs pagar amb aquesta targeta i la resta la pots pagar amb metàl·lic o amb una altra targeta.

 

El datàfon m’ha demanat un PIN i no en tinc cap. Què he de fer?

Prem directament la tecla verda del datàfon i el pagament es validarà.

 

El datàfon em mostra un error: Codi Error 104. Què vol dir?

És un error de classificació de comerç, vol dir que no és un comerç d’alimentació i per tant no es pot procedir amb la compra.

 

Puc treure els diners del saldo a un caixer?

No, l’ús de les targetes és exclusivament per compres de productes bàsics a qualsevol establiment d’alimentació.

 

Fins quan puc utilitzar la targeta?

Les targetes tenen un període de caducitat d’un any, per tant, pots gastar el saldo durant tot aquest període.

 

Quan es faci la recàrrega, el saldo ha de ser 0?

No, el saldo és acumulable a les properes recàrregues que es facin.

 

He exhaurit el saldo de la targeta. La puc llençar?

No, es recarregarà automàticament quan es perllongui l’estat d’alarma.

 

Tinc una incidència durant el pagament que no apareix a aquesta llista, què puc fer?

Truca a l’Atenció al Client de CaixaBank al 900 404 090. Quan et demani el DNI facilita el codi que apareix davant de la targeta i que comença per DE

 

M’és impossible contactar amb CaixaBank. Què puc fer?

Ells són qui més et poden ajudar amb solucionar les incidències. Però si no t’és possible, intentarem buscar una solució. Facilita’ns la següent informació: codi de la targeta, hora de l’operació i poble on s’ha produït la incidència; enviant un correu a info@girones.cat, a l’assumpte fes-hi constar: INCIDÈNCIA TARGETA BECA MENJADOR.

Ajuntament de Sarrià de Ter
Carrer Major de Sarrià, 71
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 02 11
mail ajuntament@sarriadeter.cat

Escola Bressol "Confetti"
Carrer de Mossèn Cinto Verdaguer, 1
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 16 07
 

Biblioteca "Emília Xargay"
Plaça Catalunya, 1,
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 24 01
mail biblioteca@sarriadeter.cat

Centre Cívic la Cooperativa
Plaça Renaixença s/n
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 21 02
mail centrecivic@sarriadeter.cat
Image Map